Studietur til Budapest, Bratislava og Wien

Lyst til å lære mer om FN og OSSE? Og om den politiske situasjonen i Ungarn, Slovakia og Østerrike? Folk og Forsvar arrangerer studietur til Budapest, Bratislava og Wien den 20.–24. mai 2019.

Den norske ambassaden i Budapest.
Foto: Wikimedia Commons

Turen starter i Budapest med orienteringer på Den norske ambassaden og besøk hos en ungarsk tenketank. Deretter tar vi toget til Bratislava for besøk og orienteringer på ambassaden vår der. Så tar vi en liten fergetur på Donau ned mot Wien. I Wien består programmet av besøk og orienteringer på Den norske OSSE-delegasjonen og Den norske ambassaden og FN-delegasjonen, samt besøk/orienteringer på OSSEs hovedkvarter i Hofburg. Om tiden tillater det blir det også arrangert en omvisning på FNs hovedkvarter i Wien, der bl.a. IAEA og UNODC holder til, samt sightseeing i Budapest og Bratislava.

Delegasjonen vil bestå av ca 15 deltakere, sammensatt fra ulike organisasjoner, partier og fagmiljøer. Deltageravgift/egenandel er på kr 6.000,-, og inkluderer fly Oslo – Budapest, tog og fergebilletter mellom hovedstedene, fly Wien-Oslo, fire overnattinger på enkeltrom, samt enkelte måltider. For studenter tilbyr vi redusert egenandel på 4000,- kr.

Interesserte bes sende en kortfattet «søknad» med din bakgrunn og motivasjon for å delta til generalsekretær Monica Mattsson Kämpe på mkm@folkogforsvar.no så snart som mulig og innen den 22. april.

Felles for Folk og Forsvars studieturer:

- Det er begrenset antall plasser, og deltakergruppen settes sammen etter en kortfattet «søknad», da vi ønsker et bredt sammensatt reisefølge, fra ulike fagmiljøer og organisasjoner.
- Studieturene er subsidiert, men det betales en egenandel som varierer fra tur til tur.
- Alle deltakere må beherske engelsk, og det forventes aktiv deltakelse i diskusjoner.
- Alle deltakere må sørge for egen reiseforsikring, samt at gyldig pass foreligger minst 4 uker før avreise av hensyn til adgangskontroll i internasjonale organisasjoner.
- Noen av turene kan være strevsomme, så deltakerne må være av normalt god helse/fysisk form for reisen. Dette innebærer bl.a. å håndtere egen bagasje, kunne gå til fots mellom møtene og tåle tidvis lange dager.

Publisert: 13. mars 2019 
Oppdatert 11. april 2019