Studietur USA

Uscapitolindaylight

Folk og Forsvars studietur til USA er en innholdsrik tur til Norges viktigste allierte, og landet som huser selve fundamentet for internasjonalt samarbeid, FN. Deltakelse på denne turen vil gi en større forståelse for både amerikansk politikk og Norges forhold til USA, med et særlig fokus på sikkerhetspolitisk samarbeid. Turen vil også gi deltakerne et godt innblikk i to sentrale organisasjoner for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk, NATO og FN.

I løpet av denne turen vil vi tilbringe noen dager i Washington D.C., der den norske ambassaden og Pentagon står på besøkslisten. Programmet vil være variert, og inkluderer både foredrag om amerikansk politikk og utenrikspolitikk, samt dagsaktuelle sikkerhetspolitiske utfordringer.

Reisen vil så gå sørover, mot byen Norfolk i Virginia. Her vil vi besøke hovedkvarteret til en av NATOs to overkommandoer, Allied Command Transformation (ACT), hvor vi møter norske ansatte og representanter fra NATO. Norfolk er også hjemmebasen til 75 større amerikanske sjøfartøy, og vi forsøker å få til et fartøysbesøk på et av disse.

Siste stopp på reisen er New York, hvor FN står i fokus. Programmet for oppholdet vil inkludere flere foredrag på den norske FN-delegasjonen som fokuserer på sentrale temaer som FNs sikkerhetsråd, fredsbevarende operasjoner og andre dagsaktuelle tema. Vi vil også få en omvisning i FN-bygget.

Gruppen består vanligvis av ca 15 personer med fra forskjellige relevante miljøer. For nærmere opplysninger om studietur til USA, Ta gjerne kontakt med oss på tlf 22 98 83 60 eller post@folkogforsvar.no.

Vil du vite mer om hva du kan oppleve på Folk og Forsvars studietur til USA?

Les reisebrevet fra 2019 her.

Print Friendly, PDF & Email