Studietur Brussel

Gruppebilde utenfor NATOs nye hovedkvarter. Foto: Militærmisjonen i Brussel.

Brussel er på mange måter Europas sentrum, og viktige organisasjoner som NATO og EU har sine hovedkvarter her. Denne studieturen gir deg muligheten til å få et unikt innblikk i disse institusjonenes virke, hvilke utfordringer organisasjonene står overfor og hvordan de samarbeider seg imellom.

Vi starter som regel med et besøk i Den norske EU-delegasjonen, der vi får orienteringer om EUs utvikling på det utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitiske felt. Dagen etter settes kursen mot Mons og besøk på SHAPE, NATOs operative hovedkvarter. Programmet rundes av med et heldagsseminar på NATO HQ, der man får foredrag både fra den norske delegasjonen og alliansens ulike eksperter på tema som Midtøsten, Russland og andre interessante sikkerhetspolitisk områder. Det er satt av god tid til spørsmål.

Denne studieturen varer i tre dager, og krever en enkel sikkerhetsklarering. Deltakerne innkvarteres på et hotell sentralt plassert i Brussel, og vi flyr ordinære rutefly t/r Oslo.

Gruppen består vanligvis av ca 15 personer med fra forskjellige relevante miljøer.  For nærmere opplysninger om studietur til Brussel, ta gjerne kontakt med oss på tlf 22 98 83 60 eller post@folkogforsvar.no.

Studietur til Brussel 2020
Bildearkiv fra studietur til Brussel
Reisebrev fra studietur til Brussel
Print Friendly, PDF & Email